top of page

LetLegat: Hvor lang tid tager det at søge legater?

Som studerende er økonomien ofte en af de største udfordringer i forbindelse med et praktik- eller studieophold. En smart måde at lette denne byrde er at søge fonde og legater, men hvor meget tid bør du egentlig investere i denne proces?


Planlæg din tid:

Det er vigtigt at huske på, at tid også er en ressource, og som studerende har du allerede travlt med forelæsninger, opgaver, afleveringer, studiejob og sociale forpligtelser. En fornuftig tilgang er at planlægge og prioritere din tid effektivt. Sæt realistiske mål og afsæt tid i din kalender til legatsøgning uden at det går ud over dine primære studieforpligtelser. Mange studerende bekymrer sig meget om økonomien i forbindelse med et udlandsophold, så legatsøgningen kan ofte komme til at fylde for meget, hvilket kan tage noget af oplevelsens glæde væk. Vi anbefaler, at du sætter en weekend af til at skrive en ansøgning og CV samt gennemsøge databaserne for relevante legater. Hvis du finder det udfordrende at skrive en god ansøgning eller synes, at det er uoverskueligt at gennemsøge legatdatabaserne, så er letlegat.com altid klar til at hjælpe dig med begge dele.


Kontinuerlig og systematisk indsats:

Legatsøgning er en kontinueret indsats. Nye ansøgningsfrister åbner, supplerende dokumentation efterspørges, og måske dukker der nye legater op. Du skal derfor altid holde dig opdateret. Vi anbefaler, at du sætter en time af ugentligt til at tjekke, at alt er, som det skal være. Husk at holde din dokumentation opdateret løbende. Oftest vil der ske ændringer til f.eks. dit karakterblad eller dit budget gennem ansøgningsperioden.

Nogle studerende vælger at sende alle legatansøgninger af sted så hurtigt som muligt, imens andre vælger at sende løbende. Begge tilgange er helt okay, men vi anbefaler dog den sidstnævnte. På denne måde har man mere overskud til at tilpasse ansøgningen til det enkelte legat, hvilket øger chancen for at opnå støtte. Derudover er risikoen for at begå fejl også mindre. Det bedste resultat opnås, hvis man er systematisk i sin legatsøgning. Det handler om at finde alle de relevante legater og undgå at spilde tid på at ansøge om de irrelevante legater.


Husk at lave en oversigt over, hvilke legater du har ansøgt, så du ikke søger det samme flere gange. Derudover er denne oversigt også et godt værktøj til at holde styr på, hvilke legater du har modtaget støtte eller afslag fra. At søge legater som studerende kan være en givende investering, men det er vigtigt at finde den rette balance mellem indsats og resultater. Med en organiseret tilgang og en fornuftig planlægning kan du optimere din tid og forbedre dine chancer for at sikre økonomisk støtte til din uddannelse. Hvis du ønsker en erfaren partner til at hjælpe dig på vej, så tøv ikke med at kontakte letlegat.com!Washington D.C., udveksling, USA, legatansøgning
Kayaktur i Washington D.C. under et udvekslingsophold i Maryland, USA.


7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page