top of page

LetLegat: Hvad kommer efter legatansøgningen?

Når du først har sendt dine ansøgninger afsted, vil ventetiden føles uendelig. Men husk, at fonde og legater har forskellige procedurer. Nogle giver en kvittering for modtagelsen af ansøgningen med en forventet behandlingstid, mens andre måske slet ikke giver en tilbagemelding. Nogle legater har løbende behandling, mens andre har faste uddelingsdatoer. Det er vigtigt at have tålmodighed og holde håbet oppe, selvom der nogle gange kan gå lang tid, før du modtager et legat.


University of Maryland College Football
Drømmer du om et studieophold i USA, hvor du kan opleve det storslåede college liv? Kontant LetLegat.com for at få hjælp til finansieringen af dit studieophold.


Vær opmærksom på svarform og tjek din postkasse eller mail

Fonds- og legatsvar kan komme på forskellige måder - enten per brev, telefonisk eller mail. Sørg for at tjekke begge dele, så du ikke går glip af vigtige meddelelser. Der er intet værre end at overse et positivt svar på grund af en overset besked! Nogle gange kan et legattilbud endda trækkes tilbage, hvis du ikke bekræfter din accept.


Udbetalingen - Følg anvisningerne i tilsagnsbrevet

Hvis du er så heldig at få et tilsagn, vil du modtage instruktioner om, hvordan og hvornår pengene bliver udbetalt. Nogle gange er der betingelser, der skal opfyldes, før udbetalingen finder sted. Sørg for at følge anvisningerne nøje, så processen går gnidningsfrit. Legatudbyderne er ofte behjælpelige, hvis du har spørgsmål eller tvivl undervejs.


Overskydende penge - Kontakt fonden eller legatet

Hvis du ender med at modtage et højere beløb end forventet og nødvendigt, er det vigtigt at kontakte fonden eller legatet for at afklare, hvordan de overskydende midler skal håndteres. Det er bedre at være proaktive og tage initiativ til at kontakte legatudbyderen. Når dit finansieringsbehov er opfyldt, bør du meddele de resterende søgte legater, at du ønsker at tilbagekalde din ansøgning for at undgå overfinansiering.


Skat - Gem dokumentationen Støtte til studie- og praktikophold er som udgangspunkt skattefri, men det er vigtigt at gemme alle regninger og fakturaer for større udgifter i forbindelse med opholdet. På den måde kan du dokumentere over for SKAT, at du har brugt midlerne til det tilsigtede formål. Tjek også dine skatteoplysninger for at sikre, at støtten ikke er blevet fejlagtigt registreret som skattepligtig indkomst.


Udtryk taknemmelighed med et takkebrev Det er altid god stil at sende et takkebrev til de fonde og legater, der har støttet dig. Vis dem, at du har fået et værdifuldt udbytte af deres bidrag, og at du sætter pris på deres støtte. Det kan også gavne dig i fremtiden, hvis du skulle have brug for støtte til et andet udenlandseventyr.


Vi håber, at disse tips giver dig mere selvsikkerhed i processen med at søge fonds- og legatstøtte. Det er en fantastisk måde at realisere dit studie- eller praktikmål i udlandet. Hvis du vil maksimere dine chancer for at modtage støtte, kan du læse mere om, hvad LetLegat kan gøre for dig her. Vi tilbyder blandt andet hjælp til at lave en personlig liste med relevante legater, skræddersyet til din profil, og assistance med at udarbejde en stærk motiveret ansøgning, der fremhæver dine bedste sider. Besøg os på LetLegat.com.


God rejse og held og lykke med din ansøgning!

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


bottom of page