top of page
Fortælling2Malthe.jpg

Malthe- Singapore

Mit navn er Malthe Ørberg, og jeg studerer softwareteknologi. Jeg tilbragte mit 6. semester af min bacheloruddannelse i Singapore. Jeg har altid været draget mod Asien, så Singapore var den perfekte destination for mig, da den indeholder en stor mangfoldighed af asiatiske indflydelser. Da et udvekslings-semester kan være dyrt, var jeg nødt til at søge legater for at realisere mine drømme. I den forbindelse var det oplagt for mig at spørge min kæreste, Maria, om hjælp, da hun ofte har hjulpet folk med ansøgninger til diverse ting.

Søgte hjælp til ansøgningsprocessen

Jeg indrømmer gerne, at det føltes helt uoverskueligt at gennemsøge alle legaterne og forsøge at afgøre, om de virkelig passede til mig og min profil. Det var som om jeg skulle finde nålen i høstakken. Desuden havde jeg svært ved at bedømme, hvad der egentlig var det vigtigste at inkludere i en motiveret ansøgning, og det var en udfordring at finde ud af, hvordan jeg bedst kunne fremhæve mine styrker og samtidig være ærlig om mine begrænsninger. Her kom Maria virkelig til undsætning.

Maria var rigtig god, da hun hjalp mig med at finde den rette balance mellem at præsentere mig selv på en overbevisende måde, samtidig med at jeg stadig kunne være tro mod min ydmyghed. Hendes input og vejledning var uvurderlige, fordi hun kendte mig så godt og vidste, hvordan jeg bedst kunne sælge mine kompetencer uden at virke pralende eller arrogant.

Opnåede næsten fuld finansiering

Da jeg i slutningen af 2021 drog afsted mod Singapore, var jeg stadig bekymret for økonomien, da jeg op daværende tidspunkt ikke havde modtaget tilstrækkelig dækning. Dog modtog jeg gennem foråret løbende legater, således jeg sluttede udvekslingen med næsten fuld finansiering- dette til trods for, at Singapore er en dyr destination. Jeg tror ikke, at dette havde været muligt uden Marias hjælp.

Fortælling1Malthe.jpg

Mit udvekslingseventyr

Singapore var en utrolig begivenhedsrig oplevelse for mig, da det var min første gang uden for Europas grænser. Jeg havde fornøjelsen af at studere kinesisk, og det var virkelig sjovt at dykke ned i et nyt sprog og en ny kultur, der adskilte sig så markant fra ingeniørvidenskaben. Jeg har virkelig lært utroligt meget under min tid der. Jeg har fået mulighed for at opleve en mangfoldighed af seværdigheder og begivenheder, der har beriget min forståelse af verden. Denne rejse har ikke blot udvidet mine horisonter, men har også bidraget til en betydelig personlig udvikling, hvor jeg har vokset og forbedret mig på mange måder.

Chinatown Kuala Lumpur, Malaysia

En ny verden

At træde ud af flyet i Singapore var som at lande i en ny verden. De travle asiatiske markeder, de mange  charmerende madboder og den frodige natur overgik alle mine forventninger. Det var nærmest uvirkeligt at bevæge sig igennem de forskellige bydele og se sammen-smeltningen af århundreders traditioner.

NUS campus Singapore infinity pool

En ny studiekultur

Studiekulturen i Asien er anderledes og kendt for sin dedikation, hårdt arbejde og høje forventninger til præstation. Der er fokus på disciplin, nøjagtighed og udenadslære af fagligt indhold. Det var en stor ændring fra de vilkår, som jeg studerede under i Danmark. Derfor tog det også noget tid at falde til akademisk.

Towers Kuala Lumpur, Malaysia

En ny rejselyst

Under min udveksling havde jeg tilmed mulighed for at rejse. Grundet corona-restriktioner, rejste jeg hovedsagligt i Singapore, men mod slutningen af udveksling åbnede grænsen til Malaysia. Jeg anbefaler virkelig andre studerende at udnytte mulighederne for at rejse mere rundt under deres udveksling.

bottom of page