top of page

 

Hej, jeg er Maria Gedsted Christensen, og jeg er stolt ejer af LetLegat. Jeg er en 23-årig eventyrlysten person, der elsker at rejse. Allerede i gymnasiet havde jeg en stor drøm om at studere hele min bachelorgrad i USA, men de høje omkostninger skræmte mig væk. Så i stedet besluttede jeg mig for at læse til kemiingeniør på DTU.

Her opdagede jeg, at de gode muligheder for at tage på udveksling. Selvom jeg stadig gerne ville til USA, var priserne der simpelthen for dyre for mig, så jeg endte med at vælge Singapore i stedet. Det var i denne forbindelse, at jeg indså, hvor stor en forskel legater kan gøre og hvordan de kan hjælpe studerende med at finansiere deres studieophold i udlandet.

Takket være legater fik jeg fuld finansiering til mit ophold i Singapore. Det gav mig blod på tanden og lyst til at søge efter endnu en udvekslingsmulighed - denne gang i USA. Også dette ophold blev fuldt finansieret takket være legater. Uden den økonomiske støtte fra legaterne ville ingen af disse ophold have været mulige for mig og jeg havde ikke fået en af mine største drømme opfyldt.

Nu brænder jeg for at hjælpe andre studerende med deres udvekslingsdrømme. Jeg forstår, hvor livsforandrende det kan være at få muligheden for at studere i udlandet, og jeg vil gerne gøre det mere overkommeligt for andre. Gennem LetLegat stræber jeg efter at give studerende den nødvendige støtte og vejledning til at finde legater og finansiere deres studieophold. Jeg ser frem til at hjælpe andre studerende med at realisere deres udvekslingsdrømme og være med til at forme deres personlige og akademiske rejse. 

MariaPB.jpg

Mine udvekslingsophold

National University of Singapore

Mit første ophold fandt sted i Singapore. Det var i foråret 2022, under det, vi kan kalde coronas efterår. Selvom mange af de kulturelle aspekter af Singapore stadig var begrænsede af restriktioner, så præsenterede byen og naturen sig flot. Jeg følte mig privilegeret over at have muligheden for at udforske Singapore, selv under de anderledes omstændigheder. Selvom nogle døre var lukkede, åbnede andre sig, og jeg blev fyldt af oplevelser og minder, der vil vare ved resten af mit liv.

Fortælling4.jpg
Fortælling4.jpg

Kontrasternes land

Singapore er stedet, hvor futuristisk arkitektur møder traditionelle kulturer og skaber et unikt spil af kontraster. Singapore havde det hele- alt jeg kunne drømme om af gastronomi, kultur og natur. Tilmed er den offentlige transport sublim og det var derfor nemt at rejse rundt i landet for at nyde alt det, som Singapore byder på. Hawker centre med flere hundrede autentiske madboder, kæmpe indkøbscentre og frodige naturparker- Singapore har det hele.

Fortælling0.jpg

Husleje- en kedelig post

Husleje er for de fleste den klart største udgift i forbindelse med deres udveksling- og sådan var det også for mig. Jeg ønskede dog at spare så meget som muligt, så jeg valgte at bo på en sovesal, hvor jeg blot havde en lille seng for mig selv. Kunne jeg spole tiden tilbage, hvade jeg dog prioriteret lidt anderledes. Der følger mange konfliker med ved at bo på en sovesal, og det er hårdt at have begrænset privatliv- især med alle de nye indtryk, der hører sig til på en udveksling. Tilmed kommer rædslerne ved at dele toilet med 71 andre kvinder. Jeg anbefaler derfor at vælge en indkvartering, hvor du virkelig kan føle dig hjemme og sove godt- og trygt!

Fortælling0.jpg
Fortælling4.jpg
NUS.jpg

En anderledes undervisningskultur

På universitetet blev jeg mødt af en helt anden undervisningskultur, end jeg er flasket op med i Danmark. Der var meget udenadslære og mindre anvendelse, hvilket tog meget tilvending. Jeg fik dog stadig et stort fagligt udbytte fra mine kurser. 

Campusen på NUS var enorm- så stor at der gik gratis universitetsbusser hvert 5. minut. Jeg vil gerne påstå, at NUS har den fedeste campus i verdenen- fyldt af smuk og frodig natur, gode fitnessfaciliteter, lækker og billig mad, samt, infinity pool- what is not to like!

Fortælling0.jpg

Singapores parker

Natur og dyreliv er en vigtig del af Singapores DNA. Jeg brugte utallige dage på at udforske disse- blandt andet i mange af Singapores flotte naturparker med gratis adgang. Singapore er også kendt for verdens bedste zoologisk have, hvor jeg da også havde en af de fedeste dage af mit liv. Parkerne giver rig mulighed for at få en pause fra det travle storbysliv, som også stortrives i Singapore.

fLAGERMUS.jpg

University of Maryland- USA

Mit andet undvekslingsophold var på University of Maryland, USA, hvor jeg endelig fik opfyldt min store drøm om at besøge USA. Rigere på erfaring og sprængfyldt af spænding drog jeg mod det store land i foråret 2023. Jeg havde regnet med over dobbelt så høje udgifter i forbindelse med dette udvekslingssemester, hvorfor jeg selvsagt var bekymret for økonomien. Jeg gjorde derfor en endnu større indsats for at søge støtte, hvilket heldigvis også gav pote, således jeg opnåede fuld finansiering. Jeg husker tydeligt de økonomiske bekymringer, som jeg havde indtil jeg havde opnået tilfredsstillende støtte. De kunne til tider tage noget af glæden væk, hvilket selvsagt er ærgeligt. Jeg ønsker derfor at kunne hjælpe andre studerende med at opnå støtte til at kunne nyde deres udvekslingseventyr fuldt ud!

Fortælling4.jpg
Football.jpg

Det amerikanske college life

College life i USA byder på en overflod af spændende oplevelser og muligheder- ligesom du kender det fra de amerikanske film. Først og fremmest er det sociale liv en af de mest fantastiske aspekter ved college. Derudover tilbyder amerikanske colleges et væld af klubber, organisationer og sportsaktiviteter, der giver mulighed for at udforske ens interesser. Den akademiske frihed og valgfrihed er også utrolig berigende, da man kan skræddersy sin uddannelse og vælge fra et bredt udvalg af fag. Dyrk en sport på de storslåede faciliteter, fest i et frat house og spis på campus dineren. 

Fortælling0.jpg

Det politiske hjerte

Washington, D.C. er hjertet af amerikansk politik og historie. Byen er kendt for sine ikoniske monumenter, såsom Det Hvide Hus, Lincoln Memorial og Washington Monument. Her kan manudforske verdensklasse museer, gratis udbudt af Smithsonian Institution, og nyde lækker streetfood i byens parker og haver. Washington, D.C. byder på en unik blanding af kultur, historie og politisk betydning, der gør det til et uimodståeligt rejsemål for alle.

Fortælling1.jpg
Fortælling4.jpg
325897183_1184812675534965_8681811900214464462_n.jpg

Rigere på erfaring

Jeg har aldrig oplevet så meget på et halvt år, som jeg oplevede under denne udveksling. Rigere på mine erfaringer fra Singapore, var jeg meget bevidst om nogle af de udfordringer med kulturchok, som man kan møde og jeg vidste, hvordan jeg skulle få det maksimale ud af min tid. Jeg var mere forberedt på, hvordan overgangen til et nyt liv vil være, og det gjorde, at jeg kunne nyde hele turen meget mere. Jeg ønsker nu at dele ud af denne erfaring til andre studerende. Derfor følger der også en guide til udveksling med i alle vores pakker.

bottom of page